BOOK GRATIS KONSULTATIONBOOK GRATIS KONSULTATION
Trustpilot rating
4.9
[chatbot]

Privatlivspolitik for appen1. Politik for brug af apps

De personoplysninger vi behandler her hos Nordic Consulting Force, skal altid beskyttes mod utilsigtet videregivelse uden for organisationen. Da personoplysninger i dag findes mange steder og i mange systemer, herunder særligt på tablets og mobiltelefoner, har vi her hos Nordic Consulting Force nedskrevet følgende politik vedrørende installation og brug af apps på tablets og mobiltelefoner.

1.1. Generel overvågenhed vedr. apps

Når du henter og installerer en app til enten din Android eller din iOS enhed, så skal du under installationen være opmærksom på, hvad appen beder om af adgang. Hvis en app beder om adgang til mikrofon, kamera, kontakter, SMS’er og lignende, som du ikke direkte kan se skal bruges af appen, så skal du være agtpågivende over for, hvad appen kunne tænkes at ville bruge adgangen og oplysningerne til. Hvis det virker mistænkeligt, skal du stoppe installationen og søge rådgivning hos Nordic Consulting Force.

Særligt skal du være opmærksom på installation af gratis apps. Når noget er ”gratis”, så betaler man typisk med noget andet og mange apps er kendt for at tilbyde gratis funktionalitet, mod at de får adgang til oplysninger på din tablet eller telefon!

Du skal også være opmærksom på, til hvilket formål du anvender appen, samt hvilke personoplysninger der indgår. Et eksempel kunne være:
  • Du henter og installerer Googles app til oversættelse
  • Du tænder for appen og aktiverer telefonens kamera
  • Du holder telefonen hen over et printet dokument på engelsk og Google appen oversætter nu fra engelsk til dansk, så du kan læse dokumentet
Det der rent faktisk sker i ovenstående eksempel er, at appen tager et billede af teksten. Dette sendes til en computer (sikkert i USA) som kan finde ud af at aflæse teksten på billedet, samt oversætte teksten. Den oversatte tekst sendes tilbage til appen, så du kan læse den.

Dette er i udgangspunktet ikke noget problem, hvis teksten ikke indeholder personoplysninger, men hvis nu dokumentet var en patientjournal eller et CV med CPR-nummer, så havde du faktisk sendt følsomme og fortrolige oplysninger videre til Google! Altså var du uforvarende kommet til at videregive personoplysninger, som du og Nordic Consulting Force ikke havde lov til at videregive.

Det er derfor vigtigt, at du tænker dig om, når du benytter apps sammen med personoplysninger hos Nordic Consulting Force.

1.2. Installation af apps på din firmatelefon

Hos Nordic Consulting Force fører vi ikke kontrol med, hvad du henter og installerer af apps på din firmatelefon, da vi også tillader at denne bruges privat. I stedet henleder vi til, at der jf. ovenstående udvises agtpågivenhed, når der installeres apps.

1.3. Brug af apps på din private telefon

Hos Nordic Consulting Force må du gerne benytte apps fra din private telefon, så længe du vurderer, at det er nødvendigt for dit arbejde og så længe du udviser agtpågivenhed omkring de personoplysninger, der indgår.

Vær særligt opmærksom på, om du gennem appen kan komme til at ligge inde med personoplysninger fra Nordic Consulting Force på din egen telefon. Det kunne eks. være i form af et billede. Hvis du opdager, at appen har gemt personoplysninger på din telefon, skal du slette disse med det samme.

KONTAKT
Telefon Danmark:
+45 39 18 24 64
Telefon Sverige:
+46 (0) 770 373 753
Telefon Finland:
+358 (0) 2400 1862400
Email:
info@go2sweden.dk
KONTORTIDER
Mandag til Torsdag:
10:00 til 11:00 og 12:00 til 15:00

Fredag:
10:00 til 11:00 og 12:00 til 13:00

Lørdag og Søndag:
Lukket
24 TIMERS SERVICE
Hvis du har brug for akut hjælp, kan du døgnet rundt kontakte os via e-mail
akut@go2sweden.dk eller sende os en besked til vores WhatsApp nummer
+45 31 21 24 64

Forklar detaljeret, hvad sagen drejer sig om, så skriver vi tilbage hurtigst muligt.