BOOK GRATIS KONSULTATIONBOOK GRATIS KONSULTATION
Trustpilot rating
4.9
[chatbot]

FAMILIESAMMENFØRING EFTER EU-REGLERNE I SVERIGE (NORSK STATSBORGER)

ET FAMILIELIV I SVERIGE

Det kan være hårdt at være adskilt fra sine nærmeste. Derfor er vi stolte over at have familiesammenført mere end 8.500 par.

Et stigende antal norske statsborgere, som har fundet kærligheden uden for EU-grænserne, vælger at opgive de norske regler for familiesammenføring. De vælger i stedet at benytte sig af EU-reglerne i Sverige, hvor størstedelen herefter vender tilbage til Norge igen sammen med deres familie.

Værd at vide om EU-reglerne i Sverige:
For at kunne ansøge om familiesammenføring i Sverige efter EU-reglerne, skal du være et nært familiemedlem til den norske statsborger. Et nært familiemedlem består i ægtefælle, fast samlever eller barn til den norske statsborgers ægtefælle. Den norske statsborger skal bo og udleve sit familieliv i Sverige sammen med tredjelandsborgeren, for at kunne bruge EU-retten.

For at kunne benytte sig af EU-reglerne kræves det, at den norske statsborger forsørger sin familie i Sverige, enten ved at have et job i Sverige eller ved at have tilstrækkelige økonomiske ressourcer. Disse ressourcer kan indebære arbejde i Norge. Arbejder du i Norge, imens du bor i Sverige, skal det dokumenteres. Arbejder du hjemmefra, skal det ligeledes bevises.

Migrationsverket er den myndighed, som træffer afgørelser i sager vedrørende EU-regler. Ansøgningsprocessen i Sverige kan normalvis tage op til 6 måneder, men i visse tilfælde kan den overskride 6 måneder. Der kan først søges om et svensk opholdskort (familiesammenføring efter EU-reglerne), når ansøger og den norske statsborger befinder sig sammen i Sverige. Det betyder, at tredjelandsborgeren ikke kan ansøge fra sit hjemland og vente der på afgørelse. En positiv afgørelse vil betyde 5 års opholdskort til tredjelandsborgeren, forudsat at kravene for opholdskortet fortsat overholdes.

For at opfylde EU-reglerne, er det vigtigt at have godt styr på dokumentationen. I skal kunne bevise, at I reelt bor i Sverige, hvilket også vil blive efterspurgt af Migrationsverket. Ansøger man som samlevende, skal man kunne dokumentere mindst 6 måneders samliv. Det skal desuden bevises, at forholdet mellem ansøger og den norske statsborger er reelt og ægte på et ethvert tidspunkt.

Efter et reelt ophold i Sverige er det muligt at vende tilbage til Norge med hele familien. Nu bruges EU-reglerne i Norge. Herved undgås de norske regler om familiesammenføring. Se mere her.

FAMILIESAMMENFØRING EFTER EU-REGLERNE I NORGE (NORSK STATSBORGER)


Hos Go2Sweden er dig og din familie i trygge hænder, når I søger om familiesammenføring.

Skal vi hjælpe dig med familiesammenføring efter EU-reglerne i Sverige?
Få en gratis professionel vurdering af netop din sag.


BOOK GRATIS KONSULTATION

Security Code


Andre ydelser der kunne være relevante for dig hos Go2Sweden

Visum, Bolig, Personnummer, Familiesammenføring efter EU-reglerne i Norge (norsk statsborger) og Klagesager

Ønsker du tjenester til etablering i Danmark?

Go2Sweden er et søsterbrand til Go2Denmark, hvilket betyder at vi også tilbyder tjenester til etablering i Danmark.

Familiesammenføring (EU-regler), Visum til Danmark og Familiesammenføring efter EU-reglerne i Sverige
KONTAKT
Telefon Danmark:
+45 39 18 24 64
Telefon Sverige:
+46 (0) 770 373 753
Telefon Finland:
+358 (0) 2400 1862400
Email:
info@go2sweden.dk
KONTORTIDER
Mandag til Torsdag:
10:00 til 11:00 og 12:00 til 15:00

Fredag:
10:00 til 11:00 og 12:00 til 13:00

Lørdag og Søndag:
Lukket
24 TIMERS SERVICE
Hvis du har brug for akut hjælp, kan du døgnet rundt kontakte os via e-mail
akut@go2sweden.dk eller sende os en besked til vores WhatsApp nummer
+45 31 21 24 64

Forklar detaljeret, hvad sagen drejer sig om, så skriver vi tilbage hurtigst muligt.